My Image

Onze wijnhuizen

in Kroatië

PP Orahovica, Orahovica Slavonië

PP Orahovica is gelegen in het ongerepte gebied van Oost-Kroatië, in het gebied tussen de rivier de Drava in het noorden en de hellingen van Papuk en Krndija in het noordwesten, langs de randen van het natuurpark Papuk.

Om de prachtige druiven te laten groeien heeft de wijnstok een goede bodem, water en zon nodig, maar het specifieke karakter van de wijn wordt bepaald door de unieke omstandigheden en het microklimaat waarin de druiven groeien. Het geeft de wijn complexiteit en de smaak van de plaats waar de druiven worden gekweekt.

De bekende wijnmaker Martin Nagy bouwde de oude wijnkelder in 1894. Tegenwoordig wordt de wijn op moderne wijze geproduceerd in de wijnmakerij van PP Orahovica, maar de vaten van de oude kelder zijn niet leeg. De wijn wordt er zorgvuldig bewaard in ideale omstandigheden.

De druivensoorten geteeld bij PP Orahovica zijn: Graševina; Frankovka, Pinot Gris, Rhein Riesling, Sauvignon, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en groene Silvaner.

Van PP Orahovica hebben we de volgende wijnen in ons assortiment: Graševina, Pinot Sivi, Graševina Vrhunsko, Silvanac Zeleni, en Frankovka Rosé.


PP Orahovica logo
Orahovica wijngaard
Orahovica Ivana Nemet

Orahovica wijn uit kroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.