My Image

Kroatische rosé wijn

van autochtone druiven

Winelife winnaar: PP Orahovica Rosé 2016


Deze Kroatische Orahovica Frankovka Rosé lag op de proeftafel bij Winelife magazine en is als winnaar uit de bus gekomen in The crazy issue juni/juli 2017. Ze schrijven hierover: ‘Als je én iets lekkers én iets anders wilt: fruitige, blommige feestrosé uit Kroatië. Gemaakt van Frankovka druiven, beter bekend als Blaufränkisch. Goed glas, genieten. Meer dan gewoon lekker.’
Uitspraak: Orahówitsá Frankowká
Wijnhuis: PP Orahovica
Regio: Slavonië
Jaar: 2016
Druif: Frankovka
Smaak: De wijn is mooi zalmrose van kleur. In de geur en de smaak zit veel fruit, rode bessen, aardbei en een heel klein beetje fris vanille. Orahovica Frankovka Rosé is droog en fris, zeer gebalanceerd met een heel lekker zacht prikkeltje in de afdronk.
Serveren bij: Het is een uitstekend aperitief wijn voor de zomermaanden, die geweldig past bij zeevruchten, pasta's, gegrilde groenten of kip en verse salades.
Ideale serveertemperatuur: 12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 12%.
Bijzonderheden: De wijn is deze keer wat lichter van kleur dan voorgaande jaargangen. Wijnmaker Ivana Nemet is flink aan het experimenteren geweest met de vinificatie van rosé wat resulteert in een nog betere wijn.

PP Orahovice Rose
Kaart Orahovica

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten site.