My Image

Kroatische olijfolie

uit Istrië

Extra Istrian Premium Olijfolie

Extra Istrian 1
Extra Istrian 2
Extra Istrian 3

Jaar na jaar weer worden de beste olijfoliën in de wereld gemaakt in het Kroatische Istrië. Puur omdat het klimaat in het noordwesten van Kroatië daar uitermate geschikt voor is. Volgens de internationale olijfolie competitie Flos Olei zijn de beste regio’s voor olijfolie in de wereld Toscane in Italië en Istrië in Kroatië dankzij de bodem, het klimaat en de productiemethoden.

Extra Istrian is gevestigd in het dorp Kaštelir in het noordwesten van Istrië. Het bedrijf is al vier generaties lang in handen is van de familie Bratović. De productie is geheel biodynamisch en sinds 2018 is het bedrijf eco-gecertificeerd.

De olie van Ekstra Istrian is zeer exclusief. De productie is zeer klein en slechts afkomstig van 300 bomen. Wel wil de familie in de toekomst groeien naar 1500 bomen echter moet dat zeer zorgvuldig gebeuren om het biodynamisch werken en de eco-certificering te kunnen blijven garanderen.

Premium blend

De olijfolie die Extra Istrian produceert is uitsluitend de premium blend die bestaat uit olie van vijf verschillende olijfensoorten. De autochtone Istrische olijven Rosulja, Buže en Istarske Bjelica en daarnaast de Italiaans olijven Leccino en Pendolino.

De drie Istrische olijven zijn goed voor 70 procent van de blend. De olijven geven een wilde sterke en pittige smaak. De Italiaanse Leccino (20%) is een populaire olijf die harmonie in de olie brengt. De Pendolino tenslotte is heel spicy. Deze laats genoemde olijven zijn ook hard nodig voor de bestuiving van de olijven. Bijen zijn niet gek op olijvenbloemen waardoor de bomen afhankelijk zijn van de zelfbestuiving door de wind.

De olijven worden apart geoogst op het moment dat ze perfect rijp zijn. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de premium kwaliteit van de eerste koude persing. Pas nadat het sediment van olie is bezonken worden de oliën geassembleerd tot de premium blend.

Smaak:

De smaak van Extra Istrian olijfolie is intens en elegant, met harmonische tonen van groene appel, artisjok, vers gesneden groen gras, evenals rijke geurige tonen van munt, rozemarijn en amandel.

Gebruik:

De olijfolie is perfect met brood en harde kazen en is zalig in salades. Ook gaat de olie perfect samen met vis, pasta en vlees. Het is een rijke olijfolie die veelzijdig inzetbaar is.

Beschikbare volumes:


PZ Svirce Hadrian Prosek

Extra Istrian 0,25 L

Kabola Muskat Momjanski

Extra Istrian 0,50 L

Kabola Muskat Momjanski

Extra Istrian 0,75 L


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.