My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

Kabola Malvazija Amfora - ECO


De Malvazija Amfora is het paradepaardje van het eco-gecertificeerde wijnhuis Kabola. De wijn is gemaakt volgens een oeroud procedé van wijnmaken in aardewerken amforen in combinatie met eikenhouten vaten en rijping op de fles. Het is een unieke witte wijn met enorm bewaarpotentieel.

Wijnhuis: Kabola
Regio: Istrië
Druif: Istarska Malvazija
Jaar: 2015
Inhoud: 0,75 l
Smaak: Deze wijn heeft een prachtige strogele kleur met een gouden glans. Hij is kristalhelder en vol van smaak. Het boeket opent met tonen van kweepeercompote, gevolgd door droge varen, steranijs, vanille en kruiden. Deze wijn is droog, deels warm en zacht, met behoud van een mooie frisheid, milde tannines, uitstekende mineraliteit en een volle body. Het is een heerlijk gebalanceerde wijn met een intense smaak en een lange afdronk. Harmonieus en smaakvol met tonen van boter, rijpe perzik en bittere amandel in de afdronk.
Serveren met: Het is een zeer gastronomische wijn die culinair gezien werkelijk waar past bij alles om dat hij zo onvoorstelbaar aromatisch is. Maar, zoals wijnmaker Marino Markezic zelf zegt: “je hoeft niets bij de wijn te eten, je kunt gewoon de wijn zelf eten”. Maar als er dan toch echt iets genoemd moet worden dan is de combinatie met een gebakken schorpioenvis toch wel een waanzinnige aanrader.
Serveertemperatuur: 12-14 graden Celsius
Alcoholpercentage: 13,5%
Vinificatie: De druiven gaan ongeperst in aardewerken amforen van 2,20 meter diep die ingegraven zijn in de grond achter het wijnhuis. De schil gaat dus mee tijdens de fermentatie in de amforen. Daarna gaat de wijn gedurende een jaar in grote vaten van gebruikt eikenhout. Tot slot rijpt de wijn nog een jaar op de fles.
Extra informatie: Malvazija Amfora is een super culinaire witte wijn die het beste tot zijn recht komt in een Bourgogne glas.
Omdat het een wijn is van zeer hoge kwaliteit leent hij zich ook uitstekend om te bewaren. Dit is redelijk uniek voor een witte wijn. De inkopers van Croatiangrapes.com hebben zelf onlangs een jaargang 2006 mogen proeven en die waanzinnig goed was. Misschien nog wel beter dan de 2015. Dus als iemand de tijd heeft om de wijn te laten liggen...
EAN: 3 859893 223044

Bolfan Rajnski Rizling

Kaart Orahovica

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.