Bolfan Riesling - biodynamisch

witte wijn uit Kroatië

Bolfan Riesling - biodynamisch


Komt deze droge stijl Riesling uit Kroatië? Hij zou zo uit de Elzas kunnen komen en toch komt hij uit het noorden van Kroatië. Daar heeft wijnmaker Tomislav Bolfan zijn uiterste best gedaan om een hele zuivere en frisse biodynamische wijn te maken van de Riesling-druiven die zich erg op hun gemak voelen in de heuvels van Zagorje.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Riesling
Jaar: 2022
Smaak: Deze licht goudgele wijn heeft een fruitige geur van perzik en meloen. De smaak is fris en groen met goed fruit en een beetje selderij. De wijn heeft mooie zuren, een fijne mineraliteit en is lekker sappig. Hij is daardoor eetlustopwekkend en verrassend lekker.
Serveren bij: De wijn past uitstekend bij stevige witte visjes, een mooi gegrild kippetje en gaat heerlijk samen met vele salades waarin je lekker selderij en feta of gorgonzola in kunt verwerken. Door zijn mooie frisheid kan de wijn ook pittige gerechten aan en is een leuke verrassing bij kip taco's.
Ideale serveertemperatuur: 10 graden Celsius
Vinificatie: RVS tanks. Wijnmaker Tomislav Bolfan werkt biodynamisch en het liefst zo natuurlijk mogelijk. De fermentatie heeft plaatsgevonden uitsluitend op de natuurlijke gisten en het sulfietgehalte is bijzonder laag.
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcoholpercentage: 12,5%
Suiker: 2,8 gr/l
Zuren: 7,4 gr/l
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label.
De grond is licht-alkalisch met een pH-waarde van 7,5 wat perfect is voor wijnbouw.
De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN: 3 858887 542505

Bolfan Riesling

Bolfan Riesling Proefschrift

Kaart Bolfan

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.