Vina Belje Graševina Select

witte wijn uit Kroatië

Vina Belje La Belle Rosé Brut


La Belle Rosé is de ideale wijn voor de viering van de kleine momenten in het leven. Deze prijswinnende mousserende rosé wijn van wijnhuis Belje is een brut voor iedere dag die gastronomisch ook nog eens heel verrassend is.
Wijnhuis: Vina Belje
Regio: Baranja (Donau-regio)
Druif: Pinot Noir, Chardonnay & Pinot Blanc
Jaar: 2023
Oogst: Alle druiven worden met de hand geplukt om de kwaliteit van de oogst te garanderen.
Vinificatie: In de wijngaard en in de kelder worden tijdens de oogsttijd speciaal druiventrossen voor deze mousserende wijn geselecteerd. De wijn is gemaakt volgens de Charmat Methode. Dat betekent dus dat de tweede gisting in de tank heeft plaatsgevonden en niet in de fles zoals bij de Methode Traditionelle. Dit is een wat sneller en betaalbaarder procedé, binnen drie maanden na de oogst is deze wijn al klaar om te drinken.
Smaak: Deze levendige rosé brut is zalmkleurig van kleur. Het is een frisse wijn met heel veel mooie kleine pareltjes waardoor de overvloedige aroma’s van abrikoos en karamel mooi naar boven komen. De mousse geeft de karamel tonen nog een extra boost.
Serveren met: Deze wijn is fantastisch als eetlustopwekkend aperitief. Hij gaat perfect samen met aardbeien- en abrikozen desserts, rood fruit panna cotta, maar past ook bij een gegrild kippetje, zachte witte visjes en is heel verrassend bij een kaasplateau.
Serveertemperatuur: 6 graden Celsius
Alcoholpercentage: 11,5 %
Restsuiker: 9 g/L
Extra informatie: Vina Belje is weliswaar een oud wijnhuis met een kelder van bijna 500 jaar oud, toch produceren ze pas sinds 2021 deze moderne stijl brut. Dat geeft ook aan dat er bij dit wijnhuis een frisse wind waait en dat er een jonge generatie aan het roer staat die graag eigentijdse wijnen wil produceren, maar wel met groot respect voor de druivenrassen van de regio.
Omdat het meerdere jaren duurt om traditionele mousserende wijnen te produceren, heeft Vina Belje besloten voorlopig de tankmethode te gebruiken. En ook dat heeft zijn vruchten afgeworpen aangezien deze wijn een zilveren medaille bij Decanter in Londen heeft gekregen.

Vina Belje La Belle Rosé Brut

Extra informatie: De regio Baranja waar deze wijn vandaan komt ligt op de grens van Kroatië en Hongarije en is vernoemd naar de wijnbouw die al eeuwenlang door de lokale bevolking wordt bedreven. Het van oorsprong Hongaarse woord ‘Baranya’ betekent ‘de moeder van de wijn’. Dit gebied omvat in Kroatië de wijnregio Baranja en in Hongarije de tevens bekende regio Villany.

Ondanks het feit dat alle Select-wijnen van Vina Belje met de hand geoogst worden hebben ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn maar weinig Kroatische en internationale wijnen in dezelfde prijsklasse die zoveel internationale medailles hebben gewonnen als de Belje Select-wijnen.

Vina Belje Select-wijnen zijn niet alleen de perfecte keuze voor de (dagelijkse) boodschappen in wijnwinkels, maar ook voor bistro's, strandbars, wijnbars, oesterbars, grill- en burgerbars, pizzeria's en cafés.

Kaart Vina Belje

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.