Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Edivo Navis Mysterium


Dingač is onbetwist de meest erkende wijn in Kroatië. De Navis Mysterium lijn van wijnhuis Edivo is helemaal bijzonder omdat hij drie keer gemaakt wordt. Deze bijzondere ‘basiswijn’ is dezelfde wijn als de wijn die gebruikt wordt voor de beroemde ‘Coral Wines’ die gerijpt zijn op de bodem van de zee.
Wijnhuis: Edivo
Regio: Peljesac, Dalmatië
Druif: Plavac Mali (letterlijk: Kleine Blauwe)
Jaar: 2015
Smaak: Deze paars-robijnrode wijn heeft een kruidige neus met groene paprika, rijpe pruimen en krenten. De wijn beschikt over mooie zuren en het donkere fruit, met name de rijpe pruimen, komen terug in de smaak met secondaire aroma’s van pure chocolade, kaneel en cederhout. De smaak blijft lang hangen en, zoals dat hoort bij een echte Dingač, beschikt deze stevige jongen over behoorlijk aanwezige rijpe tannine.
Serveren bij: Pašticada (runderstoofvlees), Lam, gegrild rood vlees met volle sauzen en gerijpte harde kazen.
Ideale serveertemperatuur: 18 graden Celsius.
Type wijn: Premium kwaliteit rode wijn.
Details vinificatie: De basis wijn wordt in een paar maanden tijd gemaakt in RVS-tanks. Daarna gaat de wijn in barrels van Slavonisch eiken gedurende een jaar. Daarna rijpen de wijnen verder in de fles. Deze Navis Mysterium wordt drie keer gemaakt met drie keer een totaal ander resultaat, gerijpt in de fles in de kelder (zoals deze wijn), in de fles op de bodem van de zee en in een amfora op de bodem van de zee.
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 15,5 % vol.
Bijzonderheden: De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van twee beschermde regio’s op het schiereiland Peljesac; Dingač en Postup.

Edivo Navis Mysterium

Sergio over de grens bezoekt Edivo Coral Wines

Bekijk hier de video van Sergio Herman over de Grens die Edivo bezoekt (kijk vanaf 05:07)

Wijnhuis Edivo kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.