Kroatische dessert wijn

van autochtone druiven

Kabola Muškat Momjanski - BIO


De Muškat Momjanski is een inheemse druivensoort die uitsluitend groeit rondom het dorp Momjan in het noorden van Istrië tegen de grens met Slovenië aan. Dankzij het bijzondere microklimaat waar de druiven groeien is deze Eco-geproduceerde zoete wijn uniek in de wereld en past perfect bij alle soorten fruitdesserts.
Uitspraak: lá Moesjkàt Momjanski
Wijnhuis: Kabola
Regio: Istrië
Druif: Muškat Momjanski
Jaar: 2023
Inhoud: 0,5 l
Smaak: Muškat Momjanski heeft een hele lichte strogele kleur. De wijn heeft een langdurige geur van witte rozen met daarbij tonen van meloen, perzik en muscaat. De smaak is licht zoet, sappig en open met aardige zuren en licht minerale tonen. Het is een zeer verfijnde wijn met een harmonieuze smaak.
Serveren met: Deze wijn is heerlijk als aperitief en past perfect bij alle mogelijke fruitdesserts en andere zoete desserts. Een superverrassende en bijzondere wijn om een mooi diner mee af te sluiten.
Serveertemperatuur: 8 graden Celsius
Alcoholpercentage: 12,5%
Suiker: 19,5 g/l
Zuren: 4,9 g/l
Vinificatie: Na een maceratie van 12 tot 24 uur rijpt de wijn in RVS vaten.
Extra informatie: De wijn heeft in juni 2017 een zeer goede beoordeling van 4 sterren gekregen van het Perswijn proefpanel. Het Perswijnpanel was op zoek naar bijzondere wijnen uit voormalig Joegoslavië.

De wijn is tijdens de uitreiking van de Croatian Wine Ambassador 2018 bejubeld door culinair schrijver Felix Wilbrink van de Telegraaf. Hij heeft volgens eigen zeggen enorm genoten van de Muskat Momjanski van de Kroatische wijnmannen bij het dessert Dubravacka Rozata van masterchef winnaar Sascha de Lint.

Kabola Muskat Momjanski
PZ Svirce kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.