Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Navis Mysterium Undersea Amphora


Deze Navis Mysterium Undersea Amphora is een unieke wijn in Kroatië. Het is het paradepaardje van wijnhuis Edivo, sterker nog, Edivo is het enige wijnhuis dat Amforen mag rijpen op de bodem van de zee in Kroatië. Deze bijzondere ‘Navis Mysterium Undersea Amphora’ is een rode wijn die maar liefst twee jaar op de bodem van de Adriatische Zee heeft gelegen om te rijpen. Het uiterlijk van deze amphora is daarom extreem zeldzaam en de smaak van de wijn is met niets te vergelijken.
Wijnhuis: Edivo
Regio: Peljesac, Dalmatië
Druif: Plavac Mali (letterlijk: Kleine Blauwe)
Jaar: 2015
Smaak: Deze bruin-robijnrode wijn heeft een zachte neus met rijpe pruimen, veldkruiden en cacao nibs. De wijn is zeer gebalanceerd met veel fruitaroma’s van kersen en pruimen en secundaire aroma’s van cacao, koffie. De smaak blijft lang hangen en, zoals dat hoort bij een echte Dingač, beschikt deze stevige jongen over mooie rijpe tannine.
Serveren bij: Pašticada (runderstoofvlees), Lam, gegrild rood vlees met volle sauzen en gerijpte harde kazen.
Ideale serveertemperatuur: 18 graden Celsius.
Type wijn: Premium kwaliteit rode wijn.
Details vinificatie: De basis wijn wordt in een paar maanden tijd gemaakt in RVS-tanks. Daarna gaat de wijn in barrels van Slavonisch eiken gedurende een jaar. Daarna rijpen de wijnen verder in de fles. Deze Navis Mysterium wordt drie keer gemaakt met drie keer een totaal ander resultaat, gerijpt in de fles in de kelder, in de fles, op de bodem van de zee en (zoals deze wijn) in een amfora op de bodem van de zee. Edivo Navis Mysterium Amphora is uniek omdat hij nog nooit licht heeft gezien totdat hij voor het eerst in een glas wordt geschonken.
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 15,5 % vol.
Bijzonderheden: De wijn wordt geleverd in een bijbehorend handgemaakt houten kistje en een gietijzeren standaard. Nadat de wijn is opgedrinken kunt u uiteraard de amphora in de standaard laten staan als eyecatcher in uw huis.
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van twee beschermde regio’s op het schiereiland Peljesac; Dingač en Postup.

Let op: elke amphora is uniek en kan afwijken van de getoonde foto.

Edivo Navis Mysterium Undersea Amphora
Edivo Navis Mysterium Undersea Amphora Box
Edivo Navis Mysterium Undersea Amphora Box Open

Sergio over de grens bezoekt Edivo Coral Wines

Bekijk hier de video van Sergio Herman over de Grens die Edivo bezoekt (kijk vanaf 05:07)

Wijnhuis Edivo kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.