Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Medea Cabernet Sauvignon


Deze zachte en aangename Cabernet Sauvignon uit Istrië is een ware allemansvriend. Hij kan als borrelwijn, past bij kaas en gaat ook prima samen met vlees en vegetarische gerechten.
Wijnhuis: Medea
Regio: Istrië
Druif: Cabernet Sauvignon
Jaar: 2022
Smaak: Medea Cabernet Sauvignon is prachtig robijnrood van kleur. De wijn is fris, niet te hoog in alcohol, vol en evenwichtig. Opvallend is de fruitigheid en bessigheid van de wijn. De wijn is dan ook gemaakt op zijn fruit en de zachte tannine maakt de wijn zeer aangenaam. Een echte rode allemansvriend.
Serveren met: Deze wijn past perfect bij alle soorten rood vlees (bief, lam, ribs, hert) en ook bij burgers. Daarnaast past hij perfect bij allerlei kazen maar ook bij gebakken portobello’s (wellicht met leker knoflook), paddenstoelen met tijm, Gegrilde radicchio met balsamico of (vegetarische) moussaka.
Serveertemperatuur: 10-14 graden Celsius (dit is dus een rode wijn die zich uitstekend leent om lichtgekoeld te drinken. Het is daarmee perfect zomerrood of voorliefhebbers van fruitige taninne-arme wijnen.
Type wijn: Kwaliteitswijn met beschermde oorsprongsbenaming.
Oogst: Eind september 2022 met de hand geoogst in kratten.
Vinificatie: Fermentatie en maceratie gedurende acht tot tien dagen in een roestvrijstalen vinificator onder gecontroleerde omstandigheden bij 22-23 ° Celsius met malolactische gisting. Na de gisting rijpt de wijn vijf maanden op de gist (sur lie methode) in een RVS tank. Na het bottelen rust de wijn nog twee maanden in de fles voordat hij wordt vrijgegeven.
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcohol percentage: 12,5%
Jaarlijkse Productie: 8000 flessen
Extra informatie: De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN fles: 3 859892 001612
EAN box 6: 3 859892 001605

Lees hier meer over het wijnhuis.

Medea Cabernet Sauvignon

Medea kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.