Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Bolfan Cabernet Sauvignon Primus - Biodynamisch


Dit is de premium Cabernet Sauvignon van wijnmaker Tomislav Bolfan. Het is een stevige rode wijn die volledig biodynamisch is gemaakt. De fermentatie heeft uitsluitend plaatsgevonden op de eigen natuurlijke gist en de wijn is ongefilterd.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Cabernet Sauvignon
Jaar: 2017
Smaak: Deze wijn is prachtige helder robijnrood met transparante randjes. De geur kenmerkt zich door krentjes, zwart fruit en bramen. In de smaak krijg je ook veel zwart fruit met een hoofdrol voor zwarte bessen. De afdronk is lang en zacht met een beetje zwarte peper, stevige tannine en mooie vanillearoma's.
Serveren bij: Deze stevige wijn past enorm goed bij wildgerechten. Maar hij gaat ook goed samen met steak, lamsvlees, vleesrisotto, geroosterde kippetjes of andere gevogeltegerechten. En je kunt hem ook prima combineren met een pasta Bolognese. Deze wijn heeft ook een groot bewaarpotentieel.
Ideale serveertemperatuur: 16-18 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 13,5%
Suikers: 1,6 g/l
Zuren: 6,5 g/l
Vinificatie: De druiven voor deze wijn groeien op de beste posities die Bolfan heeft op de top van de berg. De grond bestaat hier uit mergel kalksteen wat frisheid en mineraliteit geeft aan de wijn. De druiven zijn laat geoogst en de wijn is uitsluitend gefermenteerd op de eigen natuurlijke gist en is ongefilterd. De eerste maceratie heeft 15 dagen geduurd, daarna heeft de wijn 12 maanden rijping gehad in barriques. Voordat de wijn op de markt komt heeft de wijn minimaal 3 tot 4 jaar nog op de fles gerijpt.
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label. De wijn is geschikt voor veganisten.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
EAN: 3 85887 542222

Bolfan Cabernet Sauvignon Primus
Kaart Bolfan

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.