Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Re: Vondst van de maand volgens Hubrecht Duijker

Geplaatst op 3 Januari 2017
Zijn we na oud & nieuw klaar met de bubbels? Nee natuurlijk niet! Sterker nog, er moet meer schuimwijn gedronken worden gedurende het hele jaar! Zeker nu de bubbeltaks er af is sinds 1 januari. En de aanvoerder van deze accijnsverlaging, vinpressionist Hubrecht Duijker, heeft ook nog eens over onze Kabola Re geschreven als ‘Vondst van de maand’.

Hij schrijft hierover: Als super bij sushi, zo hebben wij een Kroatische bubbelwijn ervaren, de Kabola Re brut van het oogstjaar 2013. Op het schiereiland Istrië, waar het huis Kabola zetelt, werd de wijn samengesteld uit 80 procent istarska malvazija aangevuld door gelijke delen chardonnay en pinot noir, waarmee men hem bereidde op de Champagne-manier (tweede gisting op fles). Het zijn vooral zijn frisheid en kruidige karakter die ‘m zo lekker maken bij sushi, terwijl bovendien wat fris citrusfruit à la grapefruit en limoen waarneembaar is.

Zeer vereerd zijn wij ook dat Hubrecht Duijker ons in hetzelfde stuk ‘Kroatië specialist’ noemt. Dat zijn we en dat blijven we. Omdat we enorm geloven in de kwaliteit van de Kroatische wijnen en de potentie van de wijnmakers. En nu allemaal aan de sushi met bubbels!


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.