Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Twee rode Kroatische ‘Vondsten van de Maand’ volgens Hubrecht Duijker

Geplaatst op 2 januari 2018
Het jaar begint voor ons alweer goed. In het Januari magazine van vinpressionist Hubrecht Duijker is de beroemdste vinpressionist van Nederland vol lof over twee van onze rode wijnen.

De beroemdste Nederlandse wijnschrijver schrijft in zijn artikel: “Het was plezierig om weer eens wijnen uit Kroatië (24.000 hectare) te ontmoeten, geïmporteerd door Mario Pranic en Diederik Swart.

Over de smaak van de wijnen zegt hij: “Bij het proeven van de Kabola Teran 2015, een rode wijn van het grote schiereiland Istrië, moest ik denken aan de combinatie met een wildgerecht dat een cranberrysaus als garnituur heeft. Want de wijn smaakte behalve frissig ook bessig, met wat kruidigheid dankzij een verblijf in vaten. Overigens werden de – voor Istrië autochtone – terandruiven organisch geteeld.”

“Hout kwam ook te pas bij de het bereiden van de Feravino Miraz Frankovka 2015, een wijn uit het binnenland, de oostelijke streek Slavonië. Feravino is een daar gevestigd, gerenommeerd bedrijf waarvan een wijn op Buckingham Palace werd geschonken. De Miraz van frankovka (elders bekend als o.a. blaufränkisch) bezit in hoofdzaak donkere, lederachtige tonen, naast een zachte frisheid, kruidig hout (ook in de afdronk) en flink wat sap; ik zou niet aarzelen om ‘m bij stoofschotels te schenken.”

De wijnen worden geïmporteerd door Croatiangrapes.com en zijn onder andere verkrijgbaar bij Croatianwine.online en geselecteerde wijnwinkels.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.