Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Kabola Malvazija is onze grote winnaar van het Perswijn Wijnconcours

Geplaatst op 4 december 2017
De winnaars van het Perswijn wijnconcours 2017 zijn bekend. Wij hadden maar liefst drie markante Kroatische wijnen in de finale staan. En onze hoogstgeplaatste wijn is... met een prachtige zilveren medaille: Kabola Malvazija 2016.

Uit ruim 700 ingestuurde wijnen voor diverse categorieën zijn 100 finalisten naar voren gekomen. Daarbij was onze Kabola Malvazija naast zes andere wijnen kanshebber in de categorie wit €10 t/m €15. Uiteindelijk is dit dus een trotse tweede plaats geworden.

Volgens de jury was deze wijn de jury al eerder opgevallen tijdens een proeverij van wijnen uit voormalig Joegoslavie eerder dit jaar. Het is een heerlijk beendroog glas wit waar ze erg van houden. In het juryrapport staat dan ook: ‘zuiver, wit fruit, kruisbes, fris, mooi kruidig, goede structuur en balans’.

Eervolle vermeldingen
De Re brut 2015, ook van Kabola was één van de vijf finalisten in de categorie mousserend t/m €30. Daar is 1 winnaar uit gekomen en de overige vier, waaronder Re hebben allen een eervolle vermelding in de Perswijn Koopgids. Het panel oordeelde over de wijn: ‘flink koolzuur, citroen, amandel, mooie zuren en flinke bitters, heeft echt karakter van de lie, goede lengte’.

En de Miraz Frankovka 2015 van Feravino behoorde tot één van de tien finalisten in de categorie Rood €15 t/m €20. Ook deze wijn heeft uiteindelijk een eervolle vermelding gekregen. De proefnotitie hiervan luidde: ‘zwoel, kruidig, rijp, peperig, intens, smaakvol en sappig, goede zuren en tannine’.

Dat uit zoveel ingestuurde wijnen drie van onze wijnen een vermelding in de Perswijn koopgids hebben is een enorme erkenning voor de kwaliteit van wijnland Kroatië.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.