Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Grasecco Brut past perfect bij oliebollen

Geplaatst op 20 november 2020

Het einde van het jaar is alweer in zicht en we zijn er mooi op tijd bij. Wij hebben namelijk de grote oliebollentest gedaan om te kijken welke wijn hier goed bij past. En wat blijkt? De Grasecco Brut van Feravino is een perfecte begeleider van deze lekkernij die we toch vooral met oud & nieuw in grote hoeveelheden naar binnen werken.

Oliebollen combineren met wijn is vaak lastig. Het vet, de poedersuiker en de rozijnen het is best lastig te pairen. De Grasecco Brut van Feravino is daarop een uitzondering.

Omdat de wijn fijne restsuikers heeft kan hij de zoete smaak van de oliebollen goed aan. Eet ze dus ook gerust met poedersuiker, dat kan de wijn prima hebben.

De wijn wordt lekker appelig en fris bij de oliebollen. Het zuurtje uit de wijn breekt de vetten terwijl de mousse wel overeind blijft. De zuren gaan ook heel goed samen met de zuren uit de rozijnen. Door de appelaroma’s lijkt het bijna alsof je een oliebol en een appelbeignets tegelijk eet.

Opwarmadvies
We kunnen een recept geven voor oliebollen, maar de beste oliebollen haal je toch bij de oudhollandse gebakkraam. Dan heb je er verder ook geen werk van en je hebt geen gestink in huis. Wel kunnen we je een goed opwarmadvies geven voor de oliebollen:

Je kunt de oliebollen opwarmen in een voorverwarmde oven (180 tot 200 graden Celsius) gedurende vijf minuten.

In de Magnetron kan ook (op 800 watt), één minuut voor 10 tot 12 oliebollen of 10 seconden voor één oliebol.

In de magnetron moet je de oliebollen wel in de originele papieren zak opwarmen.

Denk er om: verwarm ze niet langer dan de aangegeven tijd. En als je ze toch per ongeluk te lang verwarmd hebt volg dan het advies op van onze oliebollenbakker: Gooi ze weg en koop nieuwe!


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.