Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Nieuwe wijn: Vina Carić Pošip 2019

Geplaatst op 21 oktober 2020

We hebben weer een nieuwe wijn aan ons assortiment toegevoegd. De Pošip van Vina Carić op het Dalmatische eiland Hvar produceert slechts 1400 tot 2000 flessen per jaar van deze unieke wijn.

Deze exclusieve witte wijn van Vina Carić wordt gemaakt van de autochtone druif Pošip op het Dalmatische eiland Hvar. De wijn is zeer gebalanceerd door de verschillende microklimaten van de twee locaties waar de druiven groeien.

Op de door Unesco-beschermde Stari Grad velden leveren de druivenstokken een grotere opbrengst op waardoor ze hogere zuren hebben en minder suiker. De andere locatie is Ivan Dolac op de zuidhellingen aan zee. Hier krijgen de druiven een hoger suikergehalte maar lagere zuren. De druiven van beide locaties worden samengevoegd om zodoende een niet een al te zware en mooi gebalanceerde Pošip te krijgen.

De wijn wordt uitsluitend in RVS-tanks gemaakt en is gebotteld in augustus. Daarna heeft de wijn een jaar lang gerijpt in de fles. Tijdens deze rijping heeft de wijn hele mooie secundaire aroma’s ontwikkeld.

Karaktervol en uniek
Het is een zeer elegante aromatische wijn met veel mineralen, abrikoos en een hintje van banaan en honing. De afdronk is lang en gelaagd met weinig bitters en helemaal aan het einde een beetje amandel en een snoepje. Kortom; een geweldige karaktervolle en unieke wijn.

Pošip is een wijn die je uitstekend al aperitief kunt drinken met een paar hele goeie groene olijven. Maar hij gaat ook heel goed samen met rauwe hammen, stevige visgerechten, zalmgerechten, en octopus. De wijn past ook heerlijk bij Aziatische (kip) gerechten en spicy eten.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.