My Image

Kroatische mousserende wijn

van autochtone druiven

Enosophia Today Rosé Brut


Enosophia Today Rosé brut is een mousserende wijn die is gemaakt van de Frankovka druif volgens de tankmethode (Charmat-methode) en gebotteld is in flessen afgesloten met een kurk.
Wijnhuis: Enosophia
Regio: Slavonië
Druif: Frankovka (ook bekend als de Blaufränkisch)
Jaar: 2021
Vinificatie: De druiven zijn met de hand geplukt en de selectie van de beste druiven heeft al in de wijngaard plaatsgevonden. De most werd gegenereerd door hele druiventrossen te persen zonder scheiding van de steeltjes. Vervolgens is de most geklaard en heeft de fermentatie van de basiswijn plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks bij 13 graden Celsius.
De tweede gisting vond plaats in tanks waar Francesca drie maanden gerijpt heeft alvorens zij werd gebotteld.
Smaak: Today Rosé brut is een wijn met een mooi, fris, elegant fruitig boeket dat doet denken aan aardbeien en frambozen. Het is een heerlijk verfrissende wijn voor elk moment.
Serveren met: De wijn is heerlijk als aperitief en past ideale combinatie met fruit, fruit desserts, pasta en witte vis. De wijn leent zich ook uitstekend voor wijncocktails zoals de Aperol Spritz.
Serveertemperatuur: 6 graden Celsius
Alcoholpercentage: 12,5 %
Restsuiker: 4,5 g/L
Zuren: 7,2 g/L
Extra informatie: De wijn is gemaakt volgens de Charmat Methode. Dat betekent dus dat de tweede fermentatie in de tank heeft plaatsgevonden en niet in de fles zoals bij de Methode Traditionelle.

Enosophia Today Rose Brut

Enosophia kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.