Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


De jaargang 2017 van de beroemdste Kroatische wijn Dingač

Geplaatst op 8 december 2020

De jongste jaargang van de beroemde Kroatische Dingač is nu beschikbaar. En 2017 was een waanzinnig goed jaar voor deze wijn.

De Dingač in ongetwijfeld de beroemdste wijn uit Kroatië. Deze wijn, die is gemaakt van de Plavac Mali druif is afkomstig van de beschermde regio Dingač op het Dalmatische schiereiland Peljesac. Dit is de eerste beschermde regio in Kroatië sinds 1963. Wijnhuis Skaramuča produceert hier jaarlijks ongeveer 80.000 flessen van.

De Dingač van Vina Skaramuča is uniek door zijn volle en harmonieuze aroma’s. De smaak is geconcentreerd en kruidig met aroma's van laurier, kruidnagel en salmiak. Daarnaast heeft de wijn veel tonen van donker fruit, krenten en pruimen. De wijn is gebalanceerd met mooie zuren en fijne tannines.

Grote ‘broer’ Dingač Reserva
Tevens is van dit wijnhuis nu ook de Dingač Reserva 2017 beschikbaar. Het verschil met de ‘gewone’ Dingač is dat voor deze ‘grote broer’ druiven zijn gebruikt die nog dichter aan zee groeien, praktisch aan het strand, en dat de wijn drie maanden langer heeft gerijpt in nieuwe vaten gemaakt van Frans eiken. Van deze wijn wordt jaarlijks slechts 20.000 flessen gemaakt.

Komende week posten we op onze blogpagina een mooi recept voor hertenbiefstuk Wellington met pruimensaus wat perfect past bij een Dingač wijn.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.