Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

De Daltons van Skaramuca

De Daltons van Vina Skaramuča

Geplaatst op 5 april 2022

We hebben ook maar liefst vier nieuwe rode wijnen binnen van wijnhuis Skaramuča. Deze vier wijnen zijn allemaal gemaakt van de Plavac Mali druif maar hebben allen een totaal eigen karakter.

De eerste nieuwe is de zachte blauwe Plavac 2020, wat één van de meest toegankelijke en lichtvoetige Plavac mali wijnen is die er bestaan.

Daarnaast hebben we ook de iets grotere broer binnen gekregen, de Plavac Premium 2019. De druiven voor deze Plavac Premium komen van de betere posities. Voor 30% zijn de druiven afkomstig van de beschermde regio Dingač. Voor de overige 70% zijn ze afkomstig van het continentale gedeelte van Peljesac.

Maar ook de 100% Dingač 2018 is binnen. Dit is het paradepaard van Vina Skaramuča waar het wijnhuis beroemd mee is geworden. Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven.

Ten slotte hebben we ook de allergrootste broer van dit huis binnen, het ware kanon: de Dingač Reserva 2017. Anders dan de ‘gewone’ Dingač is dat dit de druiven zijn die het dichtste aan zee groeien en dat deze wijn 3 maanden langer gerijpt heeft in barriques van nieuw eiken.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.