Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Edivo Vina

Nieuw wijnhuis Edivo Vina

Geplaatst op 28 oktober 2022

Een wijnmaker met meer dan 12.000 duikuren op zijn naam, dat is op zich al uniek. Maar dat die duikuren ook nog eens allemaal gemaakt zijn om zijn wijn te rijpen maakt het nog specialer. Maak kennis met de unieke wijnen van Edivo Vina.

Tijdens onze meest recente inkoopreis in Kroatië hebben wij dit bijzondere wijnhuis aan ons portfolio toegevoegd. We hebben hier kennis gemaakt met wijnmaker Ivo Šegović die zijn wijnen in flessen en aardewerken amforen rijpt op de bodem van de zee. Hij is zelfs de enige in heel Kroatië die dit mag doen met amforen. Hij heeft hier voor dan ook een bijzondere eigen methode ontwikkeld. Lees hierover meer op onze pagina over Edivo.

We hebben inmiddels al een aantal flessen en amforen in huis. De producten staan nog niet online omdat iedere fles uniek is. Ben je geïnteresseerd in een van deze wijnen kunnen we je uiteraard een aantal foto's toesturen of je kunt bij ons langskomen om ze te bekijken.

De flessen en amforen worden geleverd in een grenenhoutenkistje. Bij de amforen zit ook nog eens een smeedijzeren standaard waarin hij als eyecatcher kan worden neergezet. Want na het leegdrinken gooi je dit kunstwerkje niet weg natuurlijk. Je laat hem staan als pronkstuk of je gebruikt hem als waterkan (of je schenkt er stiekem weer andere wijn uit).


Edivo 1
Edivo 2
Edivo 3

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.