Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Kroatische topwijn Kabola Amfora in Winelife Magazine

Geplaatst op 19 augustus 2019

In Winelife #60 schrijft journalist Katja Brokke een mooi stuk over haar reis door Kroatië. Ze bezoekt voornamelijk het ons zo bekende Istrië. Ze beschrijft de bijzondere gastronomie van Istrië en proeft diverse wijnen waaronder een zeer bekende topwijn uit ons assortiment.

Brokke schrijft in het stuk over de autochtone druivensoorten Teran en Malvazija en zegt over de Kroatische wijnwereld: “Inmiddels worden er kwalitatieve wijnen gemaakt door bevlogen wijnmakers, staat er steeds vaker Kroatische wijn op tafel in de rest van de wereld en kijken ze er met veel vertrouwen naar de toekomst”.

Verder verhaalt Brokke vooral over haar gastronomische belevenissen in Istrië waarbij ze ook de topkwaliteit van de Istrische olijfolie en de witte truffel ontdekt.

Op wijngebied wordt bet echt interessant als ze op de wijnbeurs Vinistra in Poreč kennismaakt met Paula Bosch. Deze Duitse dame werd in 1981 de eerste vrouwelijke sommelier in Duitsland en is verknocht aan Kroatische wijn. Tijdens haar proeverij op Vinistra liet ze onder andere een van onze top wijnen proeven. Brokke beschrijft het als: “de excellente biologisch-dynamische Amfora Malvazija van wijnhuis Kabola uit Momjan”. Geen van de geproefde wijnen stelde haar teleur.

Verder staan er in het artikel vele gastronomische en toeristische tips voor Istrië en de hoofdstad Zagreb en tevens een heerlijk recept van Kalfsschenkel gesmoord in Malvazija. Wil je het hele artikel lezen? Neem een abonnement op Winelife.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.