My Image

Kroatische mousserende wijn

van autochtone druiven

Feravino Grasecco Extra Brut


Grasecco Extra brut is het Kroatische equivalent van de Italiaanse Prosecco. Het is een prachtige droge mousserende wijn die is gemaakt van de Graševina druif volgens de tankmethode (Charmat-methode) en gebotteld is in flessen afgesloten met een kurk.
Uitspraak: Ḡràsjèkkó
Wijnhuis: Feravino
Regio: Slavonië
Druif: Graševina (ook bekend als Welschriesling)
Jaar: 2018
Vinificatie: De druiven zijn met de hand geplukt en de selectie van de beste druiven heeft al in de wijngaard plaatsgevonden. De most werd gegenereerd door hele druiventrossen te persen zonder scheiding van de steeltjes. Vervolgens is de most geklaard en heeft de fermentatie van de basiswijn plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks bij 14 graden Celsius.
De tweede gisting vond plaats in tanks waar Grasecco drie maanden gerijpt heeft alvorens hij werd gebotteld.
Smaak: Grasecco brut is een milde wijn met een groenige kleur. De mooie droge wijn heeft een boeket van groene appel en citrus.
Serveren met: Goed gekoeld past de wijn het beste bij wit vlees, schelpdieren en koude voorgerechten en kan ook uitstekend als aperitief worden geserveerd. De wijn leent zich ook uitstekend voor wijncocktails zoals Hugo of French 75.
Serveertemperatuur: 5 graden Celsius
Alcoholpercentage: 12 %
Restsuiker: 1,0 g/L
Zuren: 6,0 g/L
Extra informatie: De wijn is gemaakt volgens de Charmat Methode. Dat betekent dus dat de tweede fermentatie in de tank heeft plaatsgevonden en niet in de fles zoals bij de Methode Traditionelle.

Feravino Grasecco Extra Brut
Kaart Kabola

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.