My Image

Proefdozen

Voor (web)winkels

Proefdoos 8: Veganistische wijnen uit Kroatië


Beschrijving: Huh? Veganistische wijn? Maar wijn is toch van druiven gemaakt, dat is toch altijd veganistisch? Dat klopt inderdaad. Het probleem voor veganisten ontstaat echter bij het klaren van de wijn. Daarbij worden stoffen gebruikt voor de verwijdering van bacteriën, gistcellen en andere ongewenste verontreinigingen die de smaak en het uiterlijk van de gebottelde wijn kunnen aantasten. Deze bindmiddelen clusteren de deeltjes, maar zijn vaak van dierlijke oorsprong.

Er kunnen echter ook minerale alternatieven worden gebruikt. In deze proefdoos zitten zes wijnen die 100 procent geschikt zijn voor veganisten. De wijnmakers hebben ons verzekerd dat er geen enkel dierlijk product gebruikt is bij de productie van deze wijnen.

Inhoud: (4x wit en 2x rood)

• 1x PP Orahovica Graševina Kvailtetno, de meest geproduceerde witte wijn van Kroatië. De wijn is zeer gemakkelijk om te drinken, fruitig en bloemig, met een harmonieus aroma.
• 1x Bolfan Sauvignon Blanc, de mooie frisheid en mineraliteit in combinatie met veel (tropisch) fruit maakt dit een uitstekende aperitiefwijn die ook vele gastronomische mogelijkheden heeft.
• 1x Kabola Malvazija, droog, zacht en fris met plezierige mineralen. Deze wijn is medium-bodied, evenwichtig en harmonieus.
• 1x Vina Carić Bogdanjuša, met een geur van gele pruimen, anijs en kweepeer. De smaak is weelderig, droog en sappig met mooie zuren.
• 1x Medea Teran, deze prijswinnende en betaalbare wijn kent vele gastronomische toepassingen. De wijn is enorm fruitig met fijne zuren en zeer zachte tannines.
• 1x Vina Carić Jubo'v, een unieke blend van de inheemse Kroatische druif Plavac Mali vermengd met Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.

veganistischewijnuitkroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.