My Image

Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Feravino Classic Cuvee


Feravino Classic Cuvee is een harmonieuze rode blend met veel fruit als zwarte bes, aardbei en rijpe pruimen en discrete tonen van vanille en zoete specerijen. De wijn is met 11,5% lekker laag in de alcohol en is daardoor zeer geschikt als huiswijn en doet het uiteraard ook perfect bij de BBQ of lekker gekoeld op het terras.

Wijnhuis: Feravino
Regio: Slavonija
Druif: Merlot, Zweigelt en Syrah
Jaar: 2016
Smaak: In deze harmonieuze Cuvee komen vooral aroma's van zwarte bessen, aardbeien en rijpe pruimen naar voren met discrete tonen van vanille en zoete specerijen. Het is een gebalanceerde wijn met een elegante, romige structuur en een onvergetelijke volle smaak.
Serveren bij: de wijn is ideaal bij rundvlees, kipfilets, lamskoteletjes en BBQ en kan uitermate goed als borrelwijn gedronken worden.
Ideale serveertemperatuur: 16-18 graden Celsius
Type wijn: Kwaliteitswijn
Vinificatie: De fermentatie heeft plaatsgevonden in horizontale fermentatietanks gedurende 14 dagen. Iedere druivensoort heeft zijn eigen gescheiden fermentatieproces gehad. Daarna is de blend gemaakt waarna de wijn gedurende 10 maanden gerijpt heeft in RVS-tanks. Om de wijn nog meer structuur te geven is de helft van de wijn gedurende 4 maanden gerijpt in 500 liter vaten die gemaakt zijn van Slavonisch eiken.
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcoholpercentage: 11,5 %
Suiker: 11,0 g/L
Zuren: 5,7 g/L
Extra informatie: de oogst in 2016 is volledig met de hand gedaan op 5 september (Zweigelt), 19 september (Merlot), en 22 september (Syrah).

Feravino Classic Cuvee
Feravino kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.