My Image

Markante Kroatische wijnen

van autochtone druiven


Wijnland Kroatië is hip

Wijnland Kroatië is super hip. En ook al is nog niet iedereen bekend met al het moois uit dit oeroude wijnland, toch doen ze er hele funky dingen.

Aan de Grasecco en Francesca Bruts van Feravino kun je zien (en proeven) dat er inmiddels een jonge generatie wijnmakers aan het roer staat. Het ‘mannetje’ is gemaakt van de inheemse Graševina-druif en de dame van de Frankovka-druif. Onlangs hebben ze ook nog een ‘kleintje Grasecco’ gekregen die perfect geschikt is voor één persoon.

Beide bubbels zijn heerlijk levendig en verfrissend als aperitief en uitstekend geschikt voor wijncocktails. Omdat ze ook nog eens heel vriendelijk geprijsd zijn zeggen wij: laat de zomer maar beginnen!Kroatië is een oeroud wijnland waar eerder wijn gemaakt werd dan in Frankrijk, Spanje en Italië

En er komt nog veel meer unieke wijn uit Kroatië. Zo is de zuidelijke provincie Dalmatië de bakermat van de Italiaanse Primitivo en de Zinfandel. En van de 'oerbroer' van deze druiven, de Plavac Mali' maakt men bijzondere prijswinnende druiven die zelfs in driesterrenrestaurant de Librije zijn geserveerd. Lees meer over deze druif.

Ook uit deze regio afkomstig is de goddelijke druif Bogdanuša. Deze druif is afkomstig van het eiland Hvar, het trendy 'Ibiza van Kroatië'. Ze groeien hier op de door Unesco beschermde Stari Grad velden en nergens anders op de wereld. Deze wijn is ook nog eens tot 'super kaaswijn' benoemd door kaasexpert Betty Koster.

In de door vakantiegangers frequent bezochte regio Istrië kun je kennismaken met de Istarska Malvazija, de Sauvignon Blanc voor de avontuurlijke wijndrinker en de autochtone Teran.

De noordelijke regio Zagorje levert bijzondere biodynamisch geproduceerde oranje wijnen en unieke witte blends. En in de oostelijke regio Slavonië (niet te verwarren met het land Slovenië) maken de gepassioneerde wijnmakers naast de Grasecco ook mooie stille wijnen van de Graševina en Frankovka druif. Lees hier meer over alle wijnregio's.

Er is dus meer dan voldoende te ontdekken in dit mooie wijnland dat tegenwoordig hip en modern is en waar de jonge wijnmakers wijnen maken van wereldse kwaliteit.


Kroatië een klein wijnland is om groot te koesteren
Hubrecht Duijker - wijnschrijver en Croatian Wine Ambassador

Waar koop ik al die Kroatische wijn?

Het complete assortiment Kroatische wijnen is voor de consument verkrijgbaar bij de webshop Croatianwine.online. Bij deze shop is de slogan dan ook: Funky & Devine, Croatianwine.online

Daarnaast zijn de wijnen verkrijgbaar bij geselecteerde wijnwinkels.

'Life is Grape' roepen de Kroatische wijnmannen van importeur en distributeur Croatiangrapes.com. Voor horeca en retail ben je dus bij hen aan het juiste adres voor al deze wijnen. Neem voor verkoopinformatie of persinformatie per whatsapp of per mail contact op met Diederik Swart of Mario Pranić.


hip kroatie 1
hip kroatie 2
hip kroatie 3

Vier belangrijke regio's
Drie belangrijke druiven
Waar staat Kroatie bekend om


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.