My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

PP Orahovica Graševina kvalitetno


Graševina is de meest voorkomende druivensoort in Kroatië en het is de meest beroemde witte wijn van het land. Het is een droge en zeer aangename wijn. Perfect voor een dag op het terras of een tochtje op uw boot maar ook uitermate geschikt voor vele gastronomische toepassingen.
Uitspraak: Orahówitsá Ḡràsjewiená
Wijnhuis: PP Orahovica
Regio: Slavonië
Druif: Graševina (ook bekend als Welschriesling)
Jaar: 2019
Smaak: Graševina van Orahovica is een droge kwaliteitswijn, zeer gemakkelijk om te drinken, fruitig en bloemig, met een harmonieus aroma.
De groengelige wijn heeft een bijzondere geur van lindebloesem. De smaak is uitermate fris met veel citrus, peer en mineralen. De afdronk is zacht met fijne zachte bitters. De wijn heeft een heel fijn mondgevoel en is wat vetter dan de vorige jaargang.
Serveren bij: Graševina past goed bij gegrild vlees, wit vlees, kalfsvlees, lamsvlees, varkensvlees of zoetwater- en zeevis gerechten.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 13%
EAN: 3 859888 114043

PP Orahovica Grasevina kvalitetno

Luister hier hoe je Graševina moet uitspreken.

00:00
/
00:00

Inspiratie voor een gerecht bij deze wijn:
Kalkoen met groenen bonen, sinaasappel en hazelnoot


Kaart Orahovica

Synoniemen voor Graševina: Borba (Ribera del Guadiana in Spanje) Graševina Bijela (Kroatië), Italiaanse Riesling (Roemenië), Laški Rizling (Slovenië en Servië), Olasz Rizling (Hongarije), Riesling Italico (noord Italië), Rismi of Risli (Treviso, Italië), Rizling Vlašsky (Slowakije), Ryzlink Vlašský (Tsjechië), Wälschriesling (Duitsland), Welschriesling (Oostenrijk, Canada, Duitsland en Zwitserland).

Druivenrassen die vaak foutief worden aangezien voor Graševina: Aligoté, Greco, Petit Meslier, Pignoletto, Riesling.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.