My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

PP Orahovica Graševina vrhunsko


Orahovica Graševina Vrhunsko is een van de meest drinkbare en aromatische Graševinas. Vanuit gastronomie oogpunt is het een wijn met enorm veel mogelijkheden.
Uitspraak: Orahówitsá Ḡràsjewiená wrhoenskó
Wijnhuis: PP Orahovica
Regio: Slavonië
Druif: Graševina (ook bekend als Welschriesling)
Jaar: 2019
Smaak: De geur van deze geelgroene wijn is fris en floraal met typische geuren van lindebloesem. De wijn heeft mooie gebalanceerde waarden van alcohol, zuur en suiker die hem heerlijk zacht maken en een fijn mondgevoel geven. In de smaak krijg je aroma’s van groene appel en een klein peertje. In de afdronk ervaar je een duidelijk bittertje dat typerend is voor de graševina-druif en die van deze premium wijn een echte gastronomiewijn maken.
Serveren bij: Vanuit gastronomie oogpunt is Grasevina een uiterst flexibele wijn met enorm veel mogelijkheden, maar de kwaliteit komt het best tot zijn recht bij witvleesgerechten, zoet- en zout water vissen, maar ook bij wat sterker vlees. En last but not least, is het een waanzinnig goede combinatie met oesters!
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Type wijn: Premium kwaliteit droge witte wijn
Gecontroleerde vergisting: In tanks
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 13,5 % vol.
Zuren: 6,0 g/l
Suiker: 4,7 g/l
Bijzonderheden: Het verschil met de 'gewone' Graševina kvalitetno is dat wijnmaker Ivana Nemet de beste druiven van de beste posities heeft geselecteerd voor deze wijn.
EAN: 3 85889 830884

PP Orahovica Grasevina vrhunsko
Kaart Orahovica

Synoniemen voor Graševina: Borba (Ribera del Guadiana in Spanje) Graševina Bijela (Kroatië), Italiaanse Riesling (Roemenië), Laški Rizling (Slovenië en Servië), Olasz Rizling (Hongarije), Riesling Italico (noord Italië), Rismi of Risli (Treviso, Italië), Rizling Vlašsky (Slowakije), Ryzlink Vlašský (Tsjechië), Wälschriesling (Duitsland), Welschriesling (Oostenrijk, Canada, Duitsland en Zwitserland).

Druivenrassen die vaak foutief worden aangezien voor Graševina: Aligoté, Greco, Petit Meslier, Pignoletto, Riesling.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.