In de media

Publicaties en reportages

Probeer eens een Kroatisch succesnummer

Probeer eens een Kroatisch succesnummer


Geplaatst op 14 januari 2024

Twijfel je nog of je Kroatische wijnen in je assortiment wilt opnemen of wil je je selectie aanpassen? Probeer het eens met een (of meerdere) uit de top 10 van onze succesnummers van het afgelopen jaar.

We doen dit uiteraard in omgekeerde volgorde dus we tellen af van nummer 10 naar onze absolute nummer 1.

10 Enosophia Miraz Frankovka
Deze houtgelagerde Frankovka (het Kroatische alias van de Blaufränkisch) heeft bij de Decanter wine awards met 94 punten de hoogste score gekregen van een Frankovka of Blaufränkisch wijn ooit.

9 Medea Brut
Dit betaalbare brut is een prachtig alternatief voor 'huisbubbels' in zowel de horeca als bij mensen thuis uiteraard. Met deze brut is er altijd wat te vieren.

8 Vinoplod Jakov
Prošek is de zoete smaak van Dalmatië. En deze wijn heeft bij het Kroatische wijnconcours Sabatina de prijs gewonnen voor de allerbeste wijn van het gehele concours.

7 Enosophia Today Blanc of Today Rosé
Deze veelzijdige en zeer betaalbare bubbels doen het goed bij iedere gelegenheid. Het zijn wijnen voor elke dag die heerlijk zijn als aperitief, maar ook perfect passen bij kazen en allerlei heerlijke hapjes.

6 Bolfan Centurion Gold Brut
Dit is de verrassende nieuwkomer van dit jaar. Het is een prachtige biodynamische brut die gastronomisch breed inzetbaar is en in een sjieke feestelijke fles een prachtig geschenk is voor een ander of gewoon voor jezelf.

5 Skaramuča Plavac premium
Deze wijn is gemaakt van Plavac Mali, de oerbroer van de Primitivo en de Zinfandel. En met deze wijn krijg je heel veel (stevige) wijn voor je geld.

4 Op een gedeelde vierde plaats staat de Teran
Een druivenras waarvan wij meerdere wijnen in ons assortiment hebben is de Teran. Medea Teran is in Perswijn magazine bestempeld als 'betaalbare klasse'. En over Kabola Teran schreef onze Croatian Wine Ambassador Barbara Verbeek in de Telegraaf dat deze wijn 'verleidelijk, zwoel & sexy' is.

3 Vina Carić Bogdanjuša
De 'Superkaaswijn' volgens kaasexpert Betty Koster die dit jaar ook nog eens door wijnschrijver Magda van der Rijst is bejubeld in Perswijn als 'unieke eilandwijn van het zonnige eiland Hvar'.

2 Enosophia Dika Graševina
The Wine and Food Association organiseerde de wijn-spijscompetitie Aquavinum, dit jaar gewijd aan de verkiezing van de Oesterwijnen van het Jaar. Onze Dika Graševina van Enosophia is hierbij in de prijzen gevallen als ‘Favoriete prijs - kwaliteitwijn’.

1 Medea Malvazija
Deze wijn stond in de laatste Telegraaf van 2023 in de wijncolumn van onze Croatian Wine Ambassador en wijnschrijver Barbara Verbeek. Zij schreef over deze wijn: “met deze allemansvriend kun je voor de dag komen”.

En dat vinden wij ook!

Medea Malvazija in wijncolumn Barbara Verbeek in de Telegraaf

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.