In de media

Publicaties en reportages

wiincolumn Barbara Verbeek in de Telegraaf

Dika Graševina favoriete prijs-kwaliteit oesterwijn van Nederland


Geplaatst op 1 juli 2023

The Wine & Food Association organiseerde de wijn-spijscompetitie Aquavinum, dit jaar gewijd aan de verkiezing van de Oesterwijnen van het Jaar. Onze Dika Graševina van Enosophia is hierbij in de prijzen gevallen als Favoriete prijs - kwaliteitwijn.

De jury, bestaande uit enkele professionals met een voorliefde voor oesters en het kernteam van Proefschrift, was dit jaar bijzonder goed te spreken over de ingezonden wijnen.

De ingezonden wijnen werden geproefd in combinatie met Gillardeau No. 4, geïmporteerd door visgroothandel Adri & Zoon in Yerseke, sinds 2019 Benelux-dealer van Gillardeau. No. 4 is de kleinste oester van het wereldberoemde familiebedrijf Gillardeau. In de mond is hij tegelijk mals vlezig en krokant en de smaak is tegelijk zout, zoet en kruidig, met impressies van komkommer en hazelnoot.

Gezien de grote diversiteit van de ingezonden wijnen en ook gelet op de zeer uiteenlopende prijzen per fles, heeft de jury besloten dit jaar twee wijnen uit te roepen tot Aquavinum Oesterwijn van het Jaar: de ene in de categorie ‘Klassiek’, de andere in de categorie ‘Eigentijds’. Daarnaast krijgen twee wijnen een speciale vermelding: de wijn die eruit springt vanwege een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding (onze Dika Graševina dus) en de wijn die het meest verrast in de combinatie met de oester.

Enosophia Dika Graševina, Favoriete prijs-kwaliteitwijn


De wijn: Graševina; lichte kleur, tamelijk gesloten geur, ietwat spritzig, strak met goed gedoseerde zuren, prima fraîcheur, goed inzetbare en doordrinkbare wijn voor lente en zomer, sterk door eenvoud, mooie prijs-kwaliteitverhouding.

In combinatie met oester:
Verfrissend en droog. Goede combinatie van zuren en zilte impressies zorgt voor mooie balans. Toegankelijke en aangename combinatie voor breed publiek.

Lees het complete artikel op de website van Proefschrift.

Ga naar de productpagina van de wijn.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.