My Image

Horecaconcept

Superkaaswijnen

kaasconcept 1
Kaasconcept 2
Kaasconcept 3

Nieuw horecaconcept met een frisse kijk op pairing van wijn en kaas

Croatiangrapes.com heeft een nieuw concept opgezet voor de horeca in samenwerking met kaaskoningin Betty Koster van L'Amuse in IJmuiden en Amsterdam. Uitgangspunt hierbij is om te beginnen met een Superkaaswijn en daar het kaasplankje omheen te bouwen.

Het nieuwe Kaasplateau

Vele restaurants hebben een kaasplank op de menukaart staan. En daar moet uiteraard bij gedronken worden. Vaak is het zo dat eerst een kaasplankje wordt samengesteld, waarna de sommelier de bijna onmogelijke taak krijgt om bij die selectie van kazen een wijn te pairen. Want één wijn pairen bij vijf willekeurige kazen is vrijwel ondoenlijk.

Je kunt het dus beter omdraaien. Croatian Wine Ambassador en kaaskoningin Betty Koster zegt hierover: “selecteer eerst een uitstekende kaaswijn en bouw daar vervolgens je kaasplateau omheen. Bij een goede pairing ‘liften’ de wijn en de kazen elkaar. De wijn moet bij alle kazen overeind blijven en vice versa.” Gebleken is nu dat veel van de onderscheidende Kroatische wijnen van inheemse druiven uitstekende kaaswijnen zijn. Met name omdat ze zo puur gemaakt zijn.

Superkaaswijnen

Croatiangrapes.com en Betty Koster van l’Amuse hebben het voorwerk voor de horeca al gedaan. Samen hebben wij een concept opgezet voor de horeca. Voor dit concept hebben we een aantal superkaaswijnen geselecteerd. Bij elke wijn hebben we een line-up van kazen bedacht die spot-on pairen met de wijn. Selecteert u maar met welke wijn u de gasten wilt verrassen, l’Amuse heeft bij iedere Kroatische Superkaaswijn een zeer interessante en smakelijke line-up van kazen. En we kunnen u alvast vertellen dat we combinaties hebben waarmee de gast enorm verrast zal worden.

De wijnen worden geleverd door Croatiangrapes.com en de kazen door L'Amuse. Beide producten kunnen door heel Nederland geleverd worden.

Hieronder staat een pagina uit ons magazine 'Life is Grape!' waarin de kaaspairings bij de superkaaswijn Bogdanjuša van Vina Carić vermeld staan.


Stacks Image 162

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.